13:29 15.04.2019

Денісова хоче зустрітися в Москві з представником ЄС у РФ для обговорення ситуації з українськими військовополоненими моряками

2 хв читати
Денісова хоче зустрітися в Москві з представником ЄС у РФ для обговорення ситуації з українськими військовополоненими моряками

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про намір зустрітися в Москві з представником Європейського Союзу в Російській Федерації для обговорення ситуації з українськими військовополоненими моряками.

"Я зараз поїду на зустріч із представником Європейського Союзу в РФ. Я зверталася до нього, щоб він звернувся до послів ... щоб вони разом з нами потрапили до суду на підтримку військовополонених моряків. Зараз ми це питання, безумовно, обговорюватимемо. Будемо обговорювати кроки Європейського Союзу, зокрема місії, яка перебуває тут, щодо звільнення наших моряків", - розповіла вона в ефірі телеканалу "112 Україна".

Український омбудсмен також зазначила, що міжнародний тиск, який на сьогодні чиниться, необхідно посилювати.

"Рішення щодо звільнення наших військовополонених моряків може прийняти тільки одна людина - це президент РФ. Ми домагаємося того, що стосовно наших моряків діють норми міжнародного гуманітарного права, і треба їх відпустити відповідно до Женевської конвенції 1949 року", - сказала Л.Денісова.

Крім того, вона повідомила, що в понеділок відбулася зустріч із консулами, які відвідують українських моряків. За їхніми словами, моряки в хорошому настрої і вже очікують свого звільнення.

"Сьогодні в посольстві України в Москві ми разом із родичами хлопців провели організаційну зустріч із консульськими працівниками посольства України. Вони поінформували ... про стан військовополонених. За їхніми словами, хлопці перебувають у хорошому настрої та очікують звільнення", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що 17 квітня Лефортовський суд розгляне питання продовження запобіжного заходу українським морякам. "Разом із родичами хочемо підтримати наших моряків, затриманих унаслідок акту неприхованої агресії з боку РФ у Керченській протоці 25 листопада минулого року", - додала Л.Денісова.

За її словами, у вівторок на прохання рідних морякам до Лефортовського СІЗО передадуть закуплені продукти та речі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА