14:32 15.04.2019

У МВС не виключають окремих провокацій під час імовірних дебатів на НСК "Олімпійський" і в день голосування

2 хв читати
У МВС не виключають окремих провокацій під час імовірних дебатів на НСК "Олімпійський" і в день голосування

У МВС України допускають можливість окремих провокацій під час імовірних дебатів між кандидатами на посаду президента на НСК "Олімпійський" і під час другого туру виборів, говорити про масовість провокаційних дій немає підстав.

На брифінгу в понеділок у Києві радник міністра внутрішніх справ України Володимир Філенко розповів, що від завтра оперативний штаб МВС і всі структурні підрозділи переходять на посилений варіант несення служби. "У нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити правопорядок", - сказав радник глави МВС.

За його словами, будуть два складні дні, пов'язані з виборчим процесом, - можливі дебати на НСК "Олімпійський" і день голосування.

"Немає підстав заявляти про системну підготовку до провокацій, але ми готові до того, що можуть бути окремі провокації", - зазначив В.Філенко.

Він пояснив, що насамперед ці провокації можуть бути наслідком загострення протистояння в суспільстві, "якщо в когось зірве різьбу".

Радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко також зазначив, що наразі спостерігається сильне напруження в суспільстві.

"Будуть дебати (на стадіоні) чи ні - ми готуємося до них", - сказав він, додавши, що служби поліції превентивно працювали на стадіоні минулої неділі, такий самий формат буде й у разі проведення дебатів на НСК.

"Сподіваємося і віримо, що групи підтримки свідомо підійдуть ... не приноситимуть на стадіон ... заборонені предмети ... Віримо, що люди дослухаються, а кандидати дотримуватимуться законодавства", - додав він.

І.Стойко також нагадав, що всі структурні підрозділи МВС готові до організації безпеки під час другого туру голосування, готові супроводжувати перевезення бюлетенів (для охорони).

"У другому турі буде задіяно не менше сил і засобів, ніж під час першого туру", - сказав він.

Загалом, за інформацією МВС, від початку виборчої кампанії в Україні відкрито 371 кримінальне провадження, 35 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомлялося, П.Порошенко 14 квітня прибув на НСК "Олімпійський" для проведення дебатів зі своїм опонентом Володимиром Зеленським, який, у свою чергу, має намір проводити дебати на НСК 19 квітня.

Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА