14:55 15.04.2019

Підписання Кодексу з процедур банкрутства переводить реформування сфери неплатоспроможності в практичну площину

2 хв читати
Підписання Кодексу з процедур банкрутства переводить реформування сфери неплатоспроможності в практичну площину

Підписання президентом Петром Порошенком Кодексу з процедур банкрутства переводить реформування сфери неплатоспроможності в практичну площину, вважає співрозробник проекту документа, член правління Асоціації правників України, старший партнер юридичної фірми Ario Law Firm Юліан Хорунжий.

"Отже, ера семирічного реформування сфери неплатоспроможності переходить у практичну площину. Банкам і бізнесу необхідно ознайомитися зі змінами та пристосуватися до нових реалій", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами юриста, кодекс стосуватиметься "інтересів не лише банкрутів, а й абсолютно живого та прибуткового бізнесу, який "не любить" своєчасно та в повному обсязі розраховуватися зі своїми контрагентами".

"Для когось цей кодекс - нові можливості бізнесу, для когось - захист інвестицій, для когось - хороший привід покритикувати владу. Але однозначно: це нова ера в одній із найбільш непрозорих до сьогодні сфер ринку, й не лише юридичного", - сказав він.

Як зазначив Ю.Хорунжий, кодекс ліквідовує "більшість перевірених часом "схем", які давали можливість уникати фінансової відповідальності, "кидати" бізнес-партнерів, рейдерувати активи".

Юрист нагадав, що основними новелами кодексу є впровадження реальних механізмів оздоровлення бізнесу, можливість проведення відкритих і прозорих аукціонів, виведення "в білу" діяльності арбітражних керуючих, а також упровадження процедури визнання неплатоспроможності фізособи.

"Щодо останнього хочу чітко зазначити: кодекс ставить за мету не "забанкротити" боржників банків, які не змогли вчасно виконати зобов'язання перед банками, насамперед за валютною іпотекою, але не тільки, а саме надати їм можливість за їхнім власним бажанням оздоровити їхнє реальне фінансове становище", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА