14:58 15.04.2019

Колишньому голові Volkswagen Мартіну Вінтеркорну пред'явлено обвинувачення у зв'язку з "дизельгейтом"

1 хв читати

Прокуратура німецького міста Брауншвейга пред'явила обвинувачення в шахрайстві та порушенні антимонопольного законодавства колишньому головному виконавчому директору автовиробника Volkswagen (VW) Мартіну Вінтеркорну, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на заяву прокуратури.

Обвинувачення пов'язані з маніпулюванням даними про викиди шкідливих речовин у автомобілів із дизельними двигунами ("дизельгейт"), причому порушення, в яких підозрюють М.Вінтеркорна, відбувалися з листопада 2006 року до вересня 2015 року.

Крім М.Вінтеркорна, обвинувачення пред'явлено ще чотирьом особам.

Стосовно колишнього голови Volkswagen вже відкрито справу в США. Крім того, Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) обвинуватила бізнесмена у введенні в оману американських інвесторів.

У результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що в усьому світі було продано 11 млн автомобілів, на які було встановлено програмне забезпечення, що давало змогу маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW у 40 разів перевищувало допустимі норми.

Скандал викликав масове відкликання продукції німецької компанії для усунення технічних фальсифікацій і суттєві штрафи з боку регуляторів.

Акції Volkswagen дорожчають під час торгів у понеділок на 0,8%. З початку року капіталізація компанії зросла на 10%, до 77,8 млрд євро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА