18:24 15.04.2019

Представники 6-го флоту ВМС США та командування ВМС України в Одесі обговорюють шляхи розвитку та реформування кадрового забезпечення українського флоту

2 хв читати
Представники 6-го флоту ВМС США та командування ВМС України в Одесі обговорюють шляхи розвитку та реформування кадрового забезпечення українського флоту

В Одесі розпочалася робоча зустріч представників 6-го флоту ВМС США з командуванням ВМС Збройних сил України, головною метою якої є впровадження обміну досвідом і досягненнями у сфері кадрового забезпечення ВМС України.

"Під час зустрічі сторони обговорять питання шляхів розвитку, реформування кадрового забезпечення у Військово-морських силах ЗС України за період з вересня 2017 р. по квітень 2019 р.", - повідомляється на сторінці прес-центру Генерального штабу ЗСУ в соцмережі Facebook у понеділок.

Зокрема, розглядатимуться питання щодо заходів з утримання військовослужбовців на військовій службі за контрактом, засоби та способи мотивації з проходження служби, а також упровадження кадрового менеджменту, управління кар’єрою офіцерського та старшинського складу ВМС ЗС України.

"За останні два роки в нас суттєво змінилося питання щодо впровадження кадрового менеджменту у ВМС ЗС України. Так, минулого року було створено кадровий центр ВМС. Його першочергове завдання — це управління та планування кар’єри військовослужбовців, упровадження новітніх технологій стосовно створення обліку особового складу. Також розвивається рекрутингова система у ЗСУ, і ми, відповідно, отримали своє місце в ній. У нас уже є штатні інструктори, які працюють у новостворених територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки особового складу, а також напрацьовано багато матеріалів щодо впровадження кадрового менеджменту. Крім того, наразі у ВМС відбувається експеримент щодо впровадження кадрового менеджменту за морськими спеціальностями", - розповів начальник управління персоналом - заступник начальника штабу ВМС України капітан 1-го рангу Олександр Шевченко.

За словами українського офіцера, всі заходи, які наразі впроваджуються, мають ефективний результат, який показують військові частини ВМС, зокрема й ті, які залучаються до ООС, і мають хорошу укомплектованість.

"Протягом робочої зустрічі планується виробити план дій на наступні роки, а також представити американським колегам програму стратегічного розвитку персоналу ВМС ЗС України "Військовий моряк-2035 - професіоналізм і компетентність (ПІК)" і роль і місце в ній персоналу. А в результаті - провести обговорення й отримати рекомендації щодо впровадження цієї програми", - йдеться в повідомленні.

Крім того, буде проведено практичні тренінги з навчання методів роботи з пошуку та мотивації кандидатів на військову службу за контрактом.

До заходу залучено близько 48 військовослужбовців, відібраних на посади штатних вербувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА