19:59 15.04.2019

Екстрадованого в Україну екс-нардепа Крючкова затримали детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль"

2 хв читати
Екстрадованого в Україну екс-нардепа Крючкова затримали детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали екстрадованого в Україну з Німеччини колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, підозрюваного в розкраданні коштів підконтрольних державі обленерго

Як повідомляє НАБУ на сторінці в соцмережі Фейсбук, у понеділок, 15 квітня, Д.Крючкова, підозрюваного в завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн, екстрадували з Німеччини в Україну.

"Детективи НАБУ затримали чиновника в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Протягом 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід", - йдеться в повідомленні Нацбюро.

Зазначається, що детективи НАБУ за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) наполягатимуть на утриманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн.

Раніше цього дня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що після прибуття в Україну Д.Крючкову буде надано охорону, пред'явлено підозру і подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Д.Крючков підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Він був затриманий у Німеччині 14 липня 2018 року, але незабаром випущений під заставу. Однак згодом Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції і знову піддався тюремного ув'язнення. НАБУ повідомило про підготовку пакету документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну.

Заступник генпрокурора Євген Єнін 29 березня 2019 року повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Генеральна прокуратура направила запит до Німеччини на екстрадицію Д.Крючкова.

Минулого тижня в САП агентству повідомили, що Д.Крючков буде екстрадований в Україну 15 квітня.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА