20:22 15.04.2019

Батько Ассанжа закликає екстрадувати сина на батьківщину в Австралію

2 хв читати
Батько Ассанжа закликає екстрадувати сина на батьківщину в Австралію

Джон Шиптон - батько заарештованого в Лондоні засновника Wikileaks австралійського і еквадорського журналіста Джуліана Ассанжа - звернувся до австралійської влади із закликом домогтися екстрадиції його сина до Австралії.

"Це можна легко вирішити - задовільним для всіх чином. Під час зустрічі між одним сенатором і одним високопоставленим співробітником міністерства закордонних справ (Австралії - ІФ) йшлося про те, щоб екстрадувати Джуліана до Австралії", - заявив Дж.Шиптон австралійському виданню Herald Sun.

"Я бачив, як його (Дж.Ассанжа - ІФ) стягували поліцейські сходами, і він не виглядав добре. Мені 74 роки, і я виглядаю краще за нього - в 47 років. Це такий шок", - додав він.

Однак, нагадують західні ЗМІ, в п'ятницю прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що Канберра не має наміру вдаватися до особливих заходів у зв'язку з ситуацією навколо Дж.Ассанжа.

Дж.Шиптон є біологічним батьком Дж.Ассанжа, проте вперше вони зустрілися, коли Дж.Ассанжу виповнилося 25 років.

Британська поліція змогла раніше цього тижня заарештувати Дж.Ассанжа в Лондоні після того, як влада Еквадору відкликала у нього право на притулок. Поліція британської столиці повідомила, що засновник WikiLeaks був арештований, зокрема, в зв'язку із запитом США на його екстрадицію.

У США він обвинувачується в розголошенні секретної інформації. За це Дж.Ассанжу може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

У Швеції проти засновника WikiLeaks було заведено справу про зґвалтування і сексуальні домагання, які нібито відбувалися в серпні 2010 року. Сам засновник WikiLeaks стверджує, що розслідування щодо нього було політично мотивованим, так як воно почалося після масштабної публікації WikiLeaks документів Пентагону.

Попереднє розслідування щодо Дж.Ассанжа в Швеції було припинено в травні 2017 року. Минулого четверга прокуратура Швеції отримала запит від адвоката шведського позивача про відновлення попереднього розслідування стосовно Дж.Ассанжа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА