12:30 16.04.2019

Голова селища поблизу Харкова, який вимагав $3 тис. за відведення земельної ділянки, отримав умовний термін

1 хв читати
Голова селища поблизу Харкова, який вимагав $3 тис. за відведення земельної ділянки, отримав умовний термін

Харківський районний суд Харківської області ухвалив вирок колишньому селищному голові смт Хорошевого Харківського району, якого обвинувачують в одержанні хабара.

"Визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди - ІФ) Кримінального кодексу України і призначити йому покарання... у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування терміном на три роки, без конфіскації майна. Відповідно до вимог ст. 75-76 КК України звільнити від відбування основного покарання з випробувальним терміном три роки", - йдеться у вироку, оприлюдненому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

За даними слідства, в липні 2014 року до обвинуваченого як до селищного голови Хорошевого звернувся підприємець з проханням про позитивне вирішення питань щодо відведення земельних ділянок для індивідуального житлобудівництва і прискорення ухвалення такого рішення. Обвинувачений вимагав у підприємця $3 тисячі. У січні 2015 року він отримав одну частину необхідної суми (10 тис. грн), а в червні того ж року - другу (50 тис. грн).

Обвинувачений під час судового засідання свою провину визнав повністю.

Вирок суду не набув чинності. На нього може бути подано апеляцію.

До набуття вироком законної чинності суд залишив без зміни запобіжний захід - заставу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА