14:22 16.04.2019

Суд направив на дорозслідування справу за обвинуваченням блогера Шарія в хуліганстві в одному з ресторанів Києва, прокуратура оскаржить це рішення

2 хв читати
Суд направив на дорозслідування справу за обвинуваченням блогера Шарія в хуліганстві в одному з ресторанів Києва, прокуратура оскаржить це рішення

Шевченківський районний суд Києва направив на додаткове розслідування кримінальне провадження за обвинуваченням відеоблогера Анатолія Шарія в конфлікті з застосуванням зброї в столичному ресторані в 2011 році, прокуратура Києва оскаржить це судове рішення.

"Кримінальну справу за обвинуваченням ... у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, направити прокурору Київської місцевої прокуратури №10 для організації додаткового розслідування. Запобіжний захід ... у вигляді тримання під вартою та його розшук - скасувати", - зазначено в постанові Шевченківського райсуду Києва, винесеній 10 квітня, текст якої розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Постанова суду може бути оскаржена в Київському апеляційному суді.

У свою чергу прес-секретар прокурора Києва Надія Максимець повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що прокуратура оскаржуватиме це рішення суду, оскільки не вважає обґрунтованими доводи суду про необхідність направлення справи на дорозслідування.

"Ми готуємо апеляцію на це рішення, тому що не згодні з формулюванням про неповноту слідства і направленням на додаткове розслідування. Ми вважаємо, що слідство було проведено повною мірою, об'єктивно й неупереджено. Також варто зазначити, що, приймаючи таке рішення, суд не дослідив і не давав оцінки зібраним під час досудового слідства доказам", - сказала вона.

При цьому прес-секретар наголосила: "Суд також встановив, що Шарій отримав у Республіці Литва статус політичного біженця ... З травня 2014 року було встановлено місцезнаходження обвинуваченого, а компетентні органи України отримали достовірну інформацію про надання Шарію встановленим способом статусу політичного біженця".

"З 27 лютого 2014 року за повідомленнями Робочого апарату Укрбюро Інтерполу міжнародний розшук Шарія було припинено у зв'язку зі встановленням місцезнаходження розшукуваного на території Королівства Нідерланди", - уточнила Н.Максимець.

У 2011 році між А.Шарієм і відвідувачем одного з київських ресторанів виник конфлікт, унаслідок чого А.Шарій вистрілив із травматичного пістолета, поранивши відвідувача.

Розгляд справи було припинено, а у 2018 році відновлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА