16:36 16.04.2019

анов, Олексієнко і Пєтухов вийшли у третій тур конкурсу на посаду голови ДПС

2 хв читати

Троє з п'яти кандидатів на посаду голови Державної податкової служби (ДПС) і п'ятеро з шести кандидатів на посаду глави Держмитної служби (ДМС) пройшли до завершального третього туру конкурсу, повідомило Міністерство фінансів у соцмережі Facebook за підсумками другого етапу.

Серед претендентів на посаду глави ДПС 23 квітня проходитиме співбесіду заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Четверо кандидатів претендуватимуть на третьому етапі на посаду глави Держмитної служби: проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов, експерт з правових питань центру "CASE-Україна" Андрій Саварець, а також директор юридичної компанії "Федоришин та партнери" і доцентр Академії адвокатури України Олександр Федоришин.

Заключний етап відбору - співбесіда - відбудеться 23 квітня о 10:00, його трансляція запланована в прямому ефірі. Цього ж дня комісія з питань вищого корпусу державної служби підведе підсумки і визначить кандидатів, яких рекомендуватиме Кабінету Міністрів на посади Держмитної і Держподаткової служб, зазначило міністерство.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що народний депутат Андрій Антощак ("Блок Петра Порошенка") звернувся до Окружного суду Києва з проханням призупинити конкурс з обрання глав цих служб, про що він заявив під час засідання комісії у вівторок. Зокрема, А.Антощак заявив, що С.Верланов не має достатнього досвіду державної служби, а М.Нефьодов не має досвіду в митній справі.

Однак комісія продовжила другий етап конкурсу.

Раніше Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-главі Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову в клопотанні про припинення конкурсів на посаду глав ДПС і ДМС для забезпечення його позову до Кабінету Міністрів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА