20:38 16.04.2019

Трамп запропонував Макрону допомогу у відновленні Нотр-Даму

1 хв читати
Трамп запропонував Макрону допомогу у відновленні Нотр-Даму

Президент США Дональд Трамп запропонував Франції підтримку при відновленні постраждалого від пожежі собору Паризької Богоматері, повідомили у вівторок у Білому домі.

"Ми підтримуємо Францію сьогодні і пропонуємо свою допомогу у відновленні цього незамінного символу західної цивілізації. Vive la France! (Хай живе Франція! - ІФ)", - йдеться в повідомленні адміністрації США, опублікованому за підсумками телефонної розмови Д. Трампа з президентом Франції Еммануелем Макроном.

За словами Д. Трампа, США підтримують французьких громадян, місто Париж і мільйони відвідувачів собору, які "шукали розради в цій культовій споруді".

"Нотр-Дам буде і надалі служити символом Франції, зокрема, її свободи віросповідання і демократії", - наголошується в повідомленні Білого дому.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері у понеділок, 15 квітня. За однією з версій, пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору для реставрації. Собору завдано значної шкоди: обрушився шпиль будівлі, а також дах.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам'ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 до 1345 року.

Щороку собор відвідують 14 млн чоловік. Окрім того, собор Паризької Богоматері зустрічається в нізці художніх творів - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА