20:56 16.04.2019

Головко просить суд скасувати подання Кабміну щодо його звільнення з посади голови Полтавської ОДА

2 хв читати
Головко просить суд скасувати подання Кабміну щодо його звільнення з посади голови Полтавської ОДА

В Окружний адміністративний суд м.Києва надійшов позов від екс-голови Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА) Валерія Головка до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і Кабінету Міністрів України щодо його звільнення з посади голови Полтавської ОДА.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Окружного адмінсуду м.Києва, в позовних вимогах В.Головко просить суд визнати протиправною пропозицію прем'єра до уряду про звільнення позивача з посади Полтавської держадміністрації від 13 березня.

"Крім цього, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Кабінету міністрів, яким вирішено внести президенту подання про звільнення Валерія Головка з посади", - сказано в повідомленні.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження.

Як повідомлялося, 16 березня 2019 року президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення В.Головка з посади голови Полтавської ОДА в зв'язку з тим, що "до нього виникли серйозні претензії і аргументовані підозри у Національного антикорупційного бюро". "Для того, щоб забезпечити об'єктивне розслідування, точно буде краще, якщо пан Головко не займатиме високу державну посаду", - зазначив президент.

Раніше 12 березня, П.Порошенко попросив Кабінет міністрів направити йому подання на звільнення голови Полтавської ОДА В.Головка.

Обшуки в будинку Полтавської ОДА пройшли 22 лютого. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підтвердила проведення обшуків у службових осіб Полтавської області в рамках кримінального провадження з організації схеми одержання неправомірної вигоди.

Місцеві інтернет-видання повідомляли, що співробітники НАБУ провели обшуки в будівлі Полтавської ОДА, зокрема, в кабінеті голови ОДА В.Головка і його першого заступника Андрія Пісоцького, в рамках досудового розслідування за ч.4. ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

В.Головко був призначений головою Полтавської ОДА в грудні 2014 року. Раніше був депутатом Полтавської облради V і VI скликань. З 2012 до 2014 рр. - народний депутат України VII скликання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА