22:15 16.04.2019

Екс-співробітник Ради ініціював фейкову кримінальну справу проти Парубія

2 хв читати
Екс-співробітник Ради ініціював фейкову кримінальну справу проти Парубія

Колишній співробітник одного з підрозділів апарату Верховної Ради України намагається втягнути голову парламенту Андрія Парубія в судовий спір, який спікера жодним чином не стосується, заявив прес-секретар спікера Ради Андрій Ковальов.

"Протягом дня в ЗМІ поширилася інформація про те, що нібито суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро почати кримінальну справу проти голови Верховної Ради Андрія Парубія. Насамперед, зазначу, що ця справа не має нічого спільного з Андрієм Парубієм. По-друге, не має нічого спільного з корупцією. Це звичайний інформаційний фейк", - написав А.Ковальов на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

За його словами, колишній співробітник одного з підрозділів апарату Верховної Ради, не згодний зі своїм звільненням, звернувся із заявою в НАБУ, але Нацбюро відмовилося її реєструвати. "Тоді він звернувся з позовною заявою до суду, щоб змусити НАБУ зареєструвати цю заяву", - пояснив А.Ковальов.

Прес-секретар спікера Верховної Ради підкреслив, що ця заява в НАБУ і позовна заява в суд не стосується голови парламенту, оскільки "він не має ніякого стосунку до звільнення цього працівника".

"Відповідно до чинного Кримінального процесуального кодексу, орган досудового розслідування, в цьому випадку НАБУ, з будь-якої заяви зобов'язаний відкрити кримінальне провадження, а вже після того встановлювати сам факт вчинення злочину. Отже, в цьому випадку, на моє глибоке переконання, колишній працівник апарату намагається вплутати голову Верховної Ради в судовий спір, до якого Андрій Парубій не має жодного стосунку. З цією метою, очевидно хтось порадив йому ініціювати фейкову кримінальну справу проти Парубія. Це все не більше ніж інформаційний фейк", - написав А.Ковальов.

Раніше цього дня повідомлялося, що Солом'янський районний суд м.Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження про можливе нецільове використання бюджетних коштів і зловживання владою або службовим становищем головою Верховної Ради А.Парубієм.

Згідно з інформацією Єдиного реєстру судових рішень, таку постанову Солом'янський суд виніс 2 квітня і дав НАБУ 24 години на її виконання з моменту отримання копії ухвали.

Скарга стосувалася того, що НАБУ не внесло в ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.210 (нецільове використання бюджетних коштів) та ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА