08:15 17.04.2019

До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

2 хв читати
До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus в середу повинна стартувати до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Запуск намічений на 16:46 за східним часом США з космодрому Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 19 квітня. Вона буде здійснюватися шляхом захоплення вантажівки дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС, яким управлятиме американський астронавт Ен Макклейн, і наступним приєднанням вантажного корабля до американського сегменту станції - модуля Unity.

За повідомленням NASA, погодні умови поблизу космодрому на 90% сприятливі для проведення запуску.

Напередодні запуску до МКС американська ракета-носій з "вантажівкою" в понеділок була встановлена на стартовому майданчику на космодромі Воллопс. Спеціальний поїзд доставив ракету з цеху горизонтальної збірки до розташованого в півтора кілометрах від нього стартового столу.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus має доставити на МКС близько 3,4 тонн вантажу, зокрема, продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Вантажний корабель буде знаходитися в складі МКС до 23 липня. Він забере з собою зі станції сміття і відходи. Після розстикування "вантажівка" виведе на орбіту малі супутники.

Cygnus продовжить автономний політ до грудня, коли він буде зведений з орбіти і припинить своє існування в акваторії Тихого океану. Велика його частина згорить у щільних шарах атмосфери Землі. Зокрема, політ "вантажівки" триватиме рекордні для цього типу кораблів вісім місяців.

Це буде 11-й політ американської космічної вантажівки даного типу до МКС. Був також ще один невдалий запуск у 2014 році, коли "вантажівка" не долетіла до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА