10:56 17.04.2019

Слідчі вважають коротке замикання можливою причиною пожежі в Нотр-Дамі

2 хв читати
Слідчі вважають коротке замикання можливою причиною пожежі в Нотр-Дамі

Французькі слідчі розглядають декілька версій можливих причин пожежі в соборі Паризької Богоматері, одна з яких - коротке замикання, повідомляє газета "Паризьєн" з посиланням на джерело, ознайомлене з перебігом розслідування.

"Одна з версій, які розглядають слідчі, полягає в тому, що пожежа виникла через проблеми з електрикою", - пише видання.

Джерело газети пояснило, що "могло статися коротке замикання". За його словами, питання у слідчих викликають "підйомні механізми", які використовували під час реставраційних робіт.

Напередодні у будівельній компанії Europe Echafaudage, яка брала участь у реставраційних роботах, заявили, що під час цих робіт у соборі Паризької Богоматері дотримувалися всіх інструкції з безпеки.

"Усі заходи і процедури в галузі безпеки виконувалися", - наводить телеканал BFM-ТВ слова представника компанії Жюльєна Ле Бра. Саме його компанія відповідала за встановлення лісів, які використовували під час реставраційних робіт.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері в понеділок, 15 квітня. За однією з версій, пожежа розпочалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору у зв'язку з реставрацією. Святині завдано значної шкоди: обрушився шпиль будівлі, а також дах.

Собор Паризької Богоматері розташований у центрі Парижа та є символом французької столиці, а також однією із найвідоміших пам'яток в Європі. Його зводили за ініціативою паризького єпископа Моріса де Сюллі в період із 1163 по 1345 рік.

До цього реставрація готичного собору проводилася в XIX столітті: було відремонтовано скульптурну частину, пошкоджену в роки Великої французької революції, зведено новий шпиль.

Щороку собор відвідують 14 млн людей. Крім того, собор Паризької Богоматері фігурує в низці художніх творів - передусім в однойменному романі Віктора Гюго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА