12:21 17.04.2019

Гройсман ініціює відставку голови "Нафтогазу" за відмови знизити ціну на газ до 24 квітня

2 хв читати
Гройсман ініціює відставку голови "Нафтогазу" за відмови знизити ціну на газ до 24 квітня

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціює відставку голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва в разі відмови компанії знизити до 24 квітня 2019 року ціну на газ, що відпускається для потреб населення.

Про це голова уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Або НАК "Нафтогаз України" встановлює ціну нижче 8,55 грн/куб. м із 1 травня і повідомляє про це всім українцям до 24 квітня, або я ініціюю відставку керівника "Нафтогазу" і проситиму уряд підтримати мою позицію", - сказав він.

Голова Кабміну висловив своє здивування щодо звернення НАК до уряду про скасування затвердженого ним положення про покладання спеціальних обов'язків (ПСО, постанова вимагає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року). Це прохання В.Гройсман позначив як нахабство і диктатуру з боку держкомпанії.

"...зокрема цей монополіст домігся того, щоб всі міжнародні організації від нас вимагали ринкових цін на газ. Але наразі кон'юнктура ринкова така, що газ може коштувати менше ніж 8,55 грн/куб. м, і тому український уряд ухвалив рішення та зобов'язав державну компанію продавати газ за ціною менше ніж 8,55 грн/куб. м. Що тут незрозумілого? Про що тут необхідно дискутувати?", - сказав він.

"Якщо ні (якщо НАК не знизить ціну - ІФ) - я доручу підготувати на наступне засідання уряду постанову про розірвання контрактів та звільнення цих керівників", - підсумував прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, раніше цього дня "Нафтогаз" звернувся до уряду з проханням знизити ціну на газ, що відпускається для потреб населення, скасувавши затверджене Кабміном положення про ПСО, що передбачає підвищення ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року, або внести до нього відповідні зміни. При цьому в НАК запевнили, що ухвалена 3 квітня постанова Кабміну №293, заявлена урядом як дозвіл "Нафтогазу" продавати газ населенню нижче ціни ПСО, насправді не дає компанії такої можливості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА