13:52 17.04.2019

СБУ встановила організатора вбивств Хараберюша та Шаповала

1 хв читати
СБУ встановила організатора вбивств Хараберюша та Шаповала

Служба безпеки України встановила організатора вбивств співробітника СБУ Олександра Хараберюша та співробітника розвідки Міністерства оборони України Максима Шаповала, повідомив глава служби Василь Грицак.

"Справжнім організатором убивств, внаслідок яких загинули Олександр Хараберюш та Максим Шаповал і мав бути ліквідований ще один офіцер українських спецслужб, є генерал-лейтенант ФСБ РФ Мінаєв Дмитро Вікторович, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ РФ", - сказав В.Грицак на брифінгу в Києві в середу.

За словами глави СБУ, в дні підривання автомобілів О.Хараберюша та М.Шаповала Д.Мінаєв "особисто контролював фінальну фазу терористичних операцій, перебуваючи в так званому центрі спеціальних операцій МДБ ДНР.

Як повідомлялося, 31 березня 2017 року невідомі підірвали автомобіль, в якому перебував О.Хараберюш. 31 жовтня того самого року глава СБУ Василь Грицак повідомив, що спецслужба розкрила злочин. Того самого дня співробітники спецслужби затримали в Одесі жительку Донецька Юлію Прасолову, підозрювану в здійсненні теракту. За словами глави СБУ, за виконання теракту Ю.Прасолова отримала $15 тис.

4 жовтня 2018 року Іллічівський районний суд Маріуполя (Донецька обл.) засудив Ю.Прасолову до 12 років позбавлення волі. За даними СБУ, контррозвідника спецслужби підірвали на замовлення терористів "ДНР".

Вранці 27 червня 2017 року в Солом’янському районі Києва стався вибух автомобіля, внаслідок якого загинув М.Шаповал. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України (теракт).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА