16:27 17.04.2019

ДБР розслідує справу про отримання Ситником неправомірної вигоди від екс-нардепа Крючкова

2 хв читати
ДБР розслідує справу про отримання Ситником неправомірної вигоди від екс-нардепа Крючкова

Державне бюро розслідувань (ДБР) 16 квітня розпочало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом одержання директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником неправомірної вигоди в особливо великому розмірі від колишнього народного депутата, керівника компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова та інших невстановлених осіб .

Як повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook, дії А.Ситника класифіковані за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка має особливо відповідальне становище).

За її словами, директор НАБУ отримав неправомірну вигоду "із використанням наданої влади чи службового становища в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, або в інтересах третьої особи".

Також, за її словами, ДБР здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 квітня за фактом надання Д.Крючковим та іншими невстановленими особами неправомірної вигоди А.Ситнику "за виконання чи невиконання в інтересах того, хто надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи будь-якої дії із використанням наданої влади чи службового становища", також за ознаками ч.4 ст.369 КК.

"Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України. Наразі проводяться першочергові слідчі і процесуальні дії", - повідомила Л.Сарган.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів із державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Д.Крючкова підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн (ч.5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України). Його затримали в Німеччині 14 липня 2018 року, але незабаром випустили під заставу. Однак згодом Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції і знову потрапив до в'язниці. 15 квітня детективи НАБУ в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) затримали екстрадованого до України з Німеччини Д.Крючкова.

У середу, 17 квітня, Солом'янський райсуд Києва розпочав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Д.Крючкову.

На засіданні суду він заявив, що директор А.Ситник отримував від компанії "Енергомережа" хабара. "Пан Ситник дійсно від нас отримував 0,5 млн дол., ...за сприяння в слідстві", - сказав Д.Крючков.

Він додав, що справу стосовно А.Ситника за отримання хабара і перевищення повноважень було відкрито. "Вона давня, вона існує. Чи знає про неї Луценко (генеральний прокурор України Юрій Луценко - ІФ)? Думаю, що знає", - сказав екс-нардеп.

Д.Крючков наполягає, що "Енергомережа" постачала електроенергію законно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА