21:52 17.04.2019

Міжнародний трибунал з морського права підтверджує отримання запиту від Києва про застосування тимчасових заходів для Росії з метою звільнення захоплених нею українських моряків

2 хв читати
Міжнародний трибунал з морського права підтверджує отримання запиту від Києва про застосування тимчасових заходів для Росії з метою звільнення захоплених нею українських моряків

Міжнародний трибунал з морського права (МТМП) підтверджує отримання запиту України щодо застосування тимчасових заходів з метою звільнення українських моряків, захоплених із застосуванням сили Росією в Керченській протоці в листопаді минулого року.

"Я хотів би підтвердити, що 16 квітня 2019 року Україна подала запит до Трибуналу про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права в спорі між Україною і Російською Федерацією про "недоторканність трьох українських військових кораблів і двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в прес-службі МТМП.

У прес-релізі, поширеному МТМП, також зазначається, що слухання щодо запитів про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подання запиту в Трибунал. "Дата буде оголошена найближчими днями", - констатували в МТМП.

Раніше Міністерство закордонних справ України повідомило, що запит про застосування тимчасових заходів спрямований на захист від серйозної і непоправної шкоди, якої буде завдано триваючим утриманням військово-морських суден України і триваючим утриманням і судовим переслідуванням їх військовослужбовців.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що відповідно до Конвенції ООН з морського права військово-морські судна і їх персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати і судити. "Захоплення Росією суден України в Чорному морі, триваюче утримування суден і членів їх екіпажів, а також спроба кримінального переслідування 24 українських моряків грубо порушують Конвенцію ООН з морського права", - підкреслили в МЗС.

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права за тимчасовими заходами щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених унаслідок агресії РФ в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА