12:03 18.04.2019

Окружний адмінсуд Києва за заявою нардепа Антонищака призупинив конкурс на посаду глави ДМС, Кабмін має намір оскаржити рішення

4 хв читати
Окружний адмінсуд Києва за заявою нардепа Антонищака призупинив конкурс на посаду глави ДМС, Кабмін має намір оскаржити рішення

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив заяву про забезпечення позову народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака про призупинення дії розпорядження Кабінету Міністрів про оголошення конкурсу на вакантну посаду глави Державної митної служби (ДМТ).

"17 квітня суд ухвалив рішення задовольнити відповідну заяву про забезпечення позову та зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади глави Державної митної служби", - повідомляє в четвер прес-служба Окружного адмінсуду м. Києва.

Крім цього, суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії щодо проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабміну.

"Суд, ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову, виходив із того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль і витрат", - зазначено в повідомленні.

Крім цього, суд врахував те, що заявник посилався на норми закону, які, на його думку, порушені при затвердженні та виконанні розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади керівника ДМС.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила, що уряд має намір оскаржувати цю судову заборону. "Ця тимчасова необґрунтована, на нашу думку, заборона, з якою ми будемо боротися, може затримати нас, але не зупинить, бо створення сильної, європейської, професійної та вільної від корупції митниці - це вимога номер один чесного українського та міжнародного бізнесу", - написала вона.

"Звісно, уряд оскаржуватиме це рішення про заборону рухатися далі. А по суті позову не знаю, коли буде розгляд. З усної критики автора позову депутата Андрія Антонищака я зрозумів, що, на його думку, до конкурсу допустили когось, хто не має необхідних 7 років керівного стажу. Дивлячись на шорт-лист фіналістів, важко повірити, що це може бути правдою", - написав один із претендентів на посаду глави Державної митної служби, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що народний депутат А.Антонищак звернувся до Окружного суду Києва з проханням призупинити конкурс з обрання глав цих служб, про що він заявив під час засідання комісії у вівторок. Зокрема, А.Антонищак зазначив, що претенденти на ці посади - заступник міністра фінансів Сергій Верланов не має достатнього досвіду держслужби, а перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов не має досвіду в митній справі.

Однак комісія продовжила другий етап конкурсу.

Перед цим Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову в клопотанні про припинення конкурсів на посади глав ДПС і ДМС для забезпечення його позову до Кабінету Міністрів.

17 квітня Міністерство фінансів повідомило, що троє з п'яти кандидатів на посаду глави ДПС і п'ятеро з шести кандидатів на ДМС пройшли до завершального третього туру конкурсу.

Серед претендентів на посаду глави ДПС 23 квітня проходитиме співбесіду заступник міністра фінансів С.Верланов, виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Четверо кандидатів претендуватимуть на третьому етапі на посаду глави Державної митної служби: проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі М.Нефьодов, експерт із правових питань центру "CASE-Україна" Андрій Саварець, а також директор юридичної компанії "Федоришин та партнери" й доцент Академії адвокатури України Олександр Федоришин.

Завершальний етап відбору - співбесіда - відбудеться 23 квітня о 10:00, її трансляція планується в прямому ефірі. Цього самого дня комісія з питань вищого корпусу державної служби підіб'є підсумки та визначить кандидатів, яких рекомендуватиме Кабінету Міністрів на посади Держмитної та Держподаткової служб, зазначило міністерство.

Того самого дня президент України Петро Порошенко висловив задоволення тим, що посади керівників ДПС і ДМС можуть обійняти молоді люди - нинішні заступник міністра фінансів С.Верланов і перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі М.Нефьодов відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА