19:11 18.04.2019

АМПУ відкрила морський вокзал в Ізмаїлі після реконструкції за 52 млн грн

2 хв читати
АМПУ відкрила морський вокзал в Ізмаїлі після реконструкції за 52 млн грн

Адміністрація морських портів України (АМПУ) завершила реконструкцію Ізмаїльського морського вокзалу, зазначається в повідомленні на сайті адміністрації.

Будівля морського вокзалу багатофункціональна. Вона включає офісні приміщення, зали для прийому пасажирів, митного і прикордонного контролю. Крім того, площі морвокзалу можуть бути використані для проведення конференцій та інших публічних заходів.

"Українська частина Дунаю стає все більш привабливою для річкових круїзів. У 2018 році Усть-Дунайськ прийняв понад 4,5 тис. пасажирів, що вдвічі більше ніж у 2017 р. Ізмаїл також має великий туристичний потенціал. До того ж ці дунайські порти увійшли до перспективного плану розвитку загальноєвропейської транспортної мережі TEN-T. Тому така візитівка, як морвокзал європейського рівня, на мій погляд, була просто необхідною для міста, й АМПУ зробила все для реалізації цього проекту", - вважає керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він також додав, що морський вокзал в Ізмаїлі мав стати проектом, який працюватиме на розвиток галузі, бізнесу та регіону.

Обсяг інвестицій АМПУ в реконструкцію об'єкта становить 52 млн грн. Ремонт було виконано із використанням енергозберігаючих технологій: будівлю утеплено, встановлено нові склопакети, системи теплопостачання, вентиляції, кондиціонування, вводи водопроводу та каналізації, а також повністю замінено освітлення, засоби пожежної сигналізації та пожежогасіння, відремонтовано покрівлю.

Збережено та відреставровано також великі мозаїчні панно, що прикрашають хол. Крім того, було проведено благоустрій прилеглої території із заміною зовнішнього освітлення ізмаїльської набережної.

Планується, що морвокзал Ізмаїла стане багатофункціональним майданчиком для проведення різноманітних заходів - виставок, форумів, конференцій.

Як повідомлялося, морські порти України в 2018 році обслужили 515 593 пасажири, що в 2,7 раза вище за показники 2017 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА