07:26 19.04.2019

За минулу добу бойовики 10 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений один військовий

2 хв читати
За минулу добу бойовики 10 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений один військовий

За минулу добу незаконні збройні формування (НЗФ) здійснили 10 обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, поранений один український військовослужбовець, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"Не дивлячись на оголошене в односторонньому порядку "Великоднє перемир'я", озброєні формування Російської Федерації 18 квітня 10 разів порушили режим припинення вогню, при цьому вони двічі застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння - міномети калібру 82 мм та озброєння танка. Внаслідок обстрілу один український захисник поранений", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у п'ятницю вранці.

НЗФ також обстрілювали українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вісім разів обстріляв позиції українських підрозділів, з них тричі з мінометів калібру 82 мм, озброєння танка, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Павлополя, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля Водяного, двічі зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - навколо н.п. Лебединське, зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - неподалік н.п. Піски, з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Талаківки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля Світлодарська, з ручних протитанкових гранатометів - у н.п. Кримське.

За даними української розвідки, 18 квітня троє бойовиків знищені, ще п'ять поранені.

"З початку поточної доби противник двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" з мінометів калібру 120 мм - неподалік села Павлопіль, з мінометів калібру 82 мм - біля населеного пункту Пищевик", - сказано в повідомленні.

Також у штабі зазначили, що з початку доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА