08:42 19.04.2019

Порошенко доручив Нацбанку забезпечити безперебійну роботу всіх філій ПриватБанку

2 хв читати
Порошенко доручив Нацбанку забезпечити безперебійну роботу всіх філій ПриватБанку

Президент України Петро Порошенко доручив Національному банку України забезпечити безперебійну роботу всіх філій ПриватБанку.

"До Національного банку звертаюся з проханням забезпечити безперебійну роботу всіх філій ПриватБанку, укомплектувати їх необхідною готівкою, не допустити збою функціонування", - сказав П.Порошенко на засіданні РНБО увечері в четвер.

Він також доручив Міністерству фінансів проаналізувати ризики і загрози, пов'язані з можливим виконанням ухваленого в четвер рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, якщо воно набуде чинності, і прорахувати можливі збитки держави.

"Наскільки я розумію, якщо ми вилучимо 155 млрд грн докапіталізації - це потягне за собою ризики 100 млрд грн додаткового фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, які держава буде зобов'язана взяти за рахунок коштів державного бюджету, а виплата цих грошей матиме величезні ризики і для інфляції, і для курсової політики, і для стабільності банківської системи", - зазначив П.Порошенко.

За його словами, Міністерство закордонних справ має забезпечити своєчасне інформування міжнародних партнерів України, зокрема Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку, Світового банку, Міжнародного валютного фонду і представників в Україні G7, представників США, ЄС.

Він зазначив, що міжнародні організації необхідно також детально інформувати, "у тому числі і про мотивацію колишніх акціонерів та їхніх політичних представників, про (їхні - ІФ) кроки з дестабілізації політичної ситуації в нашій державі".

Як повідомлялося, уряд України за пропозицією НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом І.Коломойского визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду й упевнені у своїй правоті.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2019 року ПриватБанк за розміром загальних активів обіймав 1-ше місце (525,248 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА