16:15 19.04.2019

РФ визнала юрисдикцію суду в Гаазі у справі про втрачені ДТЕК активи в Криму, компанія очікує рішення в І кв.-2020

2 хв читати
РФ визнала юрисдикцію суду в Гаазі у справі про втрачені ДТЕК активи в Криму, компанія очікує рішення в І кв.-2020

ДТЕК очікує рішення постійно діючого арбітражного суду в Гаазі за позовом до Російської Федерації про втрачені в анексованому Криму активи в першому кварталі 2020 року, повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час спілкування з журналістами в Нікополі у п'ятницю.

При цьому він наголосив, що Росія визнала юрисдикцію суду в цьому питанні.

"У нас активна стадія розгляду нашого позову щодо "Крименерго". РФ прийняла рішення увійти в цей процес. Її позиція змінилася: якщо до цього вона полягала в невизнанні юрисдикції судів, які розглядають такі позови, то наразі ми готуємося до того, що РФ буде представлена. Активний розгляд цього позову призначено на серпень 2019 року. Рішення очікуємо отримати в першому кварталі 2020 року", - сказав він, відповідаючи на відповідне запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи суми збитків, зазнаних унаслідок втрати активів у Криму, він зазначив, що йдеться про "сотні мільйонів доларів".

Як повідомлялося, у вересні 2018 року стало відомо, що ДТЕК, не дочекавшись відповіді на висунуту ним претензію щодо втрачених в анексованому Криму активів, розпочав підготовку позову до міжнародних судів. У листопаді 2018 року гендиректор компанії в інтерв'ю виданню "Економічна правда" повідомив, що ДТЕК подав позов до постійно діючого арбітражного суду в Гаазі.

"ДТЕК Крименерго" був найбільшим постачальником електроенергії на Кримському півострові. Забезпечував понад 80% поставок електроенергії на його території.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюг із видобутку та збагачення вугілля, виробництва й реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА