18:32 19.04.2019

Мінрегіон розглядає можливість розміщення щільнішого дорожнього покриття біля зупинок громадського транспорту

1 хв читати
Мінрегіон розглядає можливість розміщення щільнішого дорожнього покриття біля зупинок громадського транспорту

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість розміщення щільнішого дорожнього покриття біля зупинок громадського транспорту, що дасть змогу підвищити його довговічність і скоротить шлях гальмування автомобілів, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку Льва Парцхаладзе.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни планується внести до Державних будівельних норм (ДБН).

"Є пропозиція - проектувати на зупинках громадського транспорту більш міцне покриття для автобусів і тролейбусів. Це дасть змогу поліпшити стійкість цих ділянок дороги, а також зведе до мінімуму утворення "хвиль" і вибоїн, що з'являються внаслідок гальмування транспорту", - наводяться в повідомленні слова Л.Парцхаладзе.

Для розміщення такого покриття може використовуватися цементобетон або асфальтобетон з армуванням спеціальними геосинтетичними, металевими або композитними ґратками.

За словами Л.Парцхаладзе, такі заходи допоможуть збільшити термін служби покриття на 30%, а також скоротити гальмівний шлях транспорту на 20%, що підвищить безпеку людей на зупинках.

Відповідні зміни можуть бути внесені до ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА