17:10 22.04.2019

Підстав для законного в'їзду в Україну Саакашвілі немає - Держприкордонслужба

1 хв читати
Підстав для законного в'їзду в Україну Саакашвілі немає - Держприкордонслужба

Державна прикордонна служба України повідомляє, що екс-президент Грузії, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, який заявляє про можливий приїзд в Україну, не має підстав для законного в'їзду в Україну.

"Ця особа у вересні 2017 року незаконно перетнула державний кордон із Польщі в Україну, що підтверджується рішеннями місцевого та апеляційного судів. У зв'язку із вчиненим правопорушенням стосовно цієї особи існує обмеження у в'їзді в Україну терміном до 2021 року", - повідомляється на офіційному сайті українського прикордонного відомства.

У Держприкордонслужбі зазначили, що діють "виключно на підставі законодавства України та в межах наданих законом повноважень".

Як повідомлялося, напередодні М.Саакашвілі заявив, що вже звернувся до глави СБУ Василя Грицака про зняття з нього заборони на в'їзд в Україну. За його словами, в нього вже є квитки в Україну на 22 квітня, але для початку з нього має бути знято обмеження на в'їзд до країни. "Я маю квиток, але я вже звернувся через юриста до глави СБУ зняти заборону, яку президент Петро Порошенко незаконно ввів проти мене, щоб я зміг прилетіти та захистити себе в суді. Я дуже хочу бути в Києві", - заявив М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА