18:09 22.04.2019

Україна поверне Франції картину "Порт Ла-Рошель", викрадену рік тому в Нансі й нещодавно вилучену поліцією в Києві, - МВС

2 хв читати

У Міністерстві внутрішніх справ України заявляють, що вилучену поліцейськими 15 квітня в Києві в одного з підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра Сергія Кисельова картину художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", викрадена у 2018 р. з музею в м. Нансі, буде повернуто Франції.

"МВС поверне Франції викрадене твір мистецтва, знайдений поліцією в Києві ... У вівторок, 23 квітня, на брифінгу МВС буде представлено картину "Порт Ла-Рошель" французького художника П.Сіньяка (1915 р. вартістю $1,5 млн), яку викрали з музею Нансі. Її поліцейські вилучили в підозрюваних у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок прес-службою українського міністерства.

В інформації зазначається, що в анонсованому брифінгу візьмуть участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв, начальник поліції Києва Андрій Крищенко, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон і міжнародні експерти.

Як повідомлялося, 13 квітня поліція розкрила скоєне на початку березня в Києві вбивство ювеліра Сергія Кисельова та затримала трьох підозрюваних у скоєнні цього злочину, вилучивши під час обшуків у них арсенал зброї, боєприпасів, а також твори мистецтва.

"Поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві ювеліра Сергія Кисельова. З ними проводяться слідчі дії. Крім цього, серед вилучених в одного з підозрюваних речей виявили кілька картин. Одна з них схожа на картину, яку минулого року було викрадено у Франції з музею в місті Нансі. Це картина 1915 року художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель". Її вартість становить $1,5 млн. Наразі не відомо, чи є вона оригіналом, буде призначено мистецтвознавчу експертизу", - розповів міністр внутрішніх справ України 15 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА