20:27 22.04.2019

Патріарх Філарет: Першочерговим завданням президента В.Зеленського має бути консолідація всіх проукраїнських сил в ім'я кращого майбутнього України

2 хв читати
Патріарх Філарет: Першочерговим завданням президента В.Зеленського має бути консолідація всіх проукраїнських сил в ім'я кращого майбутнього України

Почесний патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет привітав Володимира Зеленського з обранням президентом України.

"Український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії і під час свого волевиявлення обрав Вас главою Української держави. У день інавгурації Господь покладе на Вас велику відповідальність за долю кожного громадянина і країни в цілому", - зазначено в привітанні патріарха Філарета, адресованому В. Зеленському та опублікованому на сторінці патріарха в соцмережі Facebook у понеділок.

Патріарх Філарет нагадав майбутньому президентові України, що він складе присягу "перед Богом і людьми" захищати суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, обстоювати права і свободи громадян, дотримуватися Конституції України і законів, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі.

"У зв'язку з цим хочу щиро привітати Вас з перемогою і висловити сподівання, що Ви будете свідомі довіри нашого народу і продовжите державний, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не раз захищали на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором", - зазначив патріарх.

"Переважна більшість наших співгромадян віддали голоси за Вас, тому що прагнули миру та більш рішучої боротьби з корупцією. Корупція - страшна біда, яка роками роз'їдає нашу державу, підриває довіру не тільки своїх громадян, а й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що Ви матимете сили кардинально змінити ситуацію і розпочнете реальну боротьбу з цим злом", - також зазначив він.

Патріарх Філарет наголосив на важливості збереження єдності і національної консолідації через російську агресію проти України.

"Хочу відзначити, що українці дуже миролюбна нація, що підтверджується унікальним у світовій історії фактом - добровільною відмовою від ядерної зброї. Але нам мир у неволі не потрібен. Господь створив людину вільною. І ми повинні дорожити свободою", - сказав він.

Почесний патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що першочерговим завданням для В.Зеленського на посаді президента має бути "консолідація всіх проукраїнських і державних сил в ім'я кращого майбутнього України, кожної людини".

"Переконаний, що Вам вистачить сил і мудрості гідно виконувати покладені на Вас функції глави держави, гаранта Конституції і Верховного головнокомандувача, обстояти національний суверенітет, відновити територіальну цілісність України і спільними зусиллями зробити її процвітаючою та європейською країною. Бажаю успіхів на нелегкій і відповідальній посаді", - побажав патріарх Філарет В.Зеленському.

Як повідомлялося, в неділю, 21 квітня, після оприлюднення даних екзит-полів, В.Зеленський впевнено переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 70% голосів, тоді як його опонент П.Порошенко - близько 25%. Після оприлюдненн

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА