22:19 22.04.2019

Грицак обговорив з канадськими спостерігачами за президентськими виборами співробітництво у протидії загрозі втручання з боку РФ

1 хв читати

Голова Служби безпеки України Василь Грицак обговорив з представниками Канадської місії зі спостереження за виборами президента України питання співпраці в сфері протидії загрозам, пов'язаним із втручанням у внутрішні справи держав з боку Росії.

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, В.Грицак і глава місії спостерігачів - екс-міністр закордонних справ Канади Ллойд Аксуорті обговорили питання організації та проведення виборів у нашій державі.

Глава СБУ зазначив важливу роль, яку відіграють міжнародні спостерігачі в нинішніх виборах президента України і поінформував співрозмовників про поточну безпеку в країні в контексті виборчих перегонів.

В.Грицак повідомив, що напередодні президентських виборів СБУ посилила повноваження Служби безпеки України на всій території України, щоб на ранній стадії виявляти ознаки підготовки скоєння злочинів, віднесених до компетенції Служби.

"Ми завчасно блокували потенційні загрози незаконного втручання у виборчий процес, зокрема, з боку спецслужб країни-агресора", - зазначив В.Грицак.

Сторони також обговорили питання співпраці в сфері безпеки та обміну досвідом з протидії загрозам, насамперед пов'язаним з втручанням у внутрішні справи держав з боку РФ.

У кінці зустрічі Л.Аксуорті відзначив високу роль української спецслужби в забезпеченні закону і належного волевиявлення українських громадян під час виборів в Україні і висловив думку про необхідність поширення цього досвіду в інших країнах.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА