09:07 23.04.2019

Назарбаєв запропонував партії влади висунути Токаєва кандидатом в президенти країни

3 хв читати
Назарбаєв запропонував партії влади висунути Токаєва кандидатом в президенти країни

Перший президент Казахстану, голова партії влади "Нур Отан" Нурсултан Назарбаєв запропонував на з'їзді партії висунути чинного президента Касим-Жомарт Токаєва кандидатом в президенти країни на майбутніх 9 червня позачергових виборах глави держави, передає кореспондент "Інтерфакс-Казахстан".

"Як голова партії "Нур Отан" я пропоную з'їзду розглянути питання про висунення Касим-Жомарт Кемеловича Токаєва на пост президента Республіки Казахстан", - сказав Н.Назарбаєв на позачерговому з'їзді партії "Нур Отан" у вівторок в казахстанській столиці.

У з'їзді беруть участь 623 делегати.

Н.Назарбаєв зазначив, що для багатьох громадян країни його відставка з поста президента Казахстану стала несподіванкою. Разом з тим, він попросив казахстанців підтримати кандидатуру К.Токаєва на президентських виборах 9 червня.

"У ці дні я отримую багато листів від наших громадян, для яких виявилося несподіваним моє рішення скласти повноваження. Дехто шкодує про моє рішення залишити свій пост, навіть отримую листи (з проханням - ІФ-К) йти на нові вибори. Я дякую їм усім і розумію причини такого хвилювання, люди турбуються про своє майбутнє, хочуть стабільності, збереження рівності всіх етносів і релігій, які утвердилися за всі ці роки", - заявив казахстанський лідер.

"Я вдячний за добре до мене ставлення і, користуючись цією нагодою, хочу низько схилити голову і подякувати всім моїм співгромадянам за таке ставлення, за таку любов, за таку повагу до моєї особистості. (...) Я прийняв обдумане рішення, тому заявляю, що я переконаний, що Токаєв та людина, яка повністю слідуватиме політиці дружби, рівних прав усіх казахстанців. Закликаю усіх співвітчизників підтримати його кандидатуру, це буде безпомилкове рішення", - заявив Н.Назарбаєв.

"Я твердо переконаний у перемозі, оскільки наш курс правильний і люди нам вірять. Бажаю нам усім успіхів у цій важливій роботі", - сказав лідер "Нур Отан" на з'їзді партії.

Представляючи кандидатуру чинного глави держави, Н.Назарбаєв відзначив, що К.Токаєв працював на відповідальних ділянках з перших днів незалежності Казахстану.

"Він один з тих, хто разом зі мною починав будувати зовнішню політику Республіки Казахстан",- зазначив Назарбаєв.

Казахстанський лідер Нурсултан Назарбаєв 19 березня оголосив про свою відставку, підписавши указ про складання повноважень з 20 березня. Відповідно до Конституції республіки повноваження президента перейшли до голови сенату К.Токаєва, який повинен був виконувати обов'язки глави Казахстану до закінчення терміну повноважень обраного президента в квітні 2020 року. 9 квітня К.Токаєв оголосив про проведення позачергових виборів у Казахстані 9 червня.

Останні президентські вибори в Казахстані відбулися в квітні 2015 року. Президент республіки обирається строком на п'ять років.

Згідно з Конституцією, чергові вибори президента Казахстану проводяться в першу неділю грудня, а позачергові призначаються рішенням президента країни і проводяться, згідно з конституційним законом, протягом двох місяців з дня їх призначення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА