08:16 23.04.2019

Близько 40 громадських організацій звернуться до суду для визнання незаконним формування громадської ради Мінсоцполітики

1 хв читати
Близько 40 громадських організацій звернуться до суду для визнання незаконним формування громадської ради Мінсоцполітики

До суду мають намір звернутися 39 громадських організацій для визнання незаконними установчих зборів із формування громадської ради при Міністерстві соцполітики, що відбулися в понеділок.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив голова громадської організації "Всеукраїнська Платформа Донбасу", голова суспільної ради при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Геннадій Борисичев.

За його словами, ініціативна група з формування громадської ради при Мінсоцполітики "допустила грубі порушення закону, а саме засідання (з формування громадської ради - ІФ) проводилося в закритому режимі".

"Діяльність ініціативної групи була непрозорою, з неприкритим перевищенням повноважень. До участі в установчих зборах не було допущено 39 представників громадських організацій. Це антирекорд за весь час існування інституту громадських рад у нашій країні", - сказав він.

За словами Г.Борисичева, правозахисників і журналістів, які прибули до місця зборів, також не допустили на них. У представників громадських організацій виникла сутичка з охоронцями.

Він повідомив, що на збори також не допустили представників громадських організацій, які опікуються питаннями боротьби з корупцією.

"Громадські організації оформляють документи для звернення до суду для визнання установчих зборів із формування громадської ради при Мінсоцполітики незаконними", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА