15:05 23.04.2019

Екс-главу Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до розкрадання 22 млн грн

2 хв читати
Екс-главу Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до розкрадання 22 млн грн

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у м. Києві повідомили про підозру колишньому главі Державної служби України у справах ветеранів і учасників антитерористичної операції в службовій недбалості, яка призвела до розкрадання бюджетних коштів сумою понад 22 млн грн.

Як повідомляє у вівторок прес-служба ДБР, підозру оголошено за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідчі ДБР встановили, що у 2015 році Держслужба у справах ветеранів і учасників АТО уклала договори із суб'єктами господарської діяльності про фінансування бюджетним коштом заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Керівники цих суб'єктів господарювання з метою привласнення бюджетних коштів надали завідомо неправомірні відомості в актах прийому-передачі наданих за договорами послуг. Зокрема, було зазначено недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито надавалися послуги із психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг.

"За даними слідства, колишній голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, проявляючи службову недбалість, не здійснив жодних належних заходів для перевірки достовірності відомостей, зазначених в актах приймання-передачі наданих послуг, та затвердив їх. ... Тим самим він фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових", - наголошується в повідомленні ДБР.

Наразі слідчі теруправління ДБР у Києві спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводять санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до зазначених правопорушень перевіряється.

У повідомленні прес-служби ДБР не зазначено прізвище екс-глави Держслужби України у справах ветеранів і учасників АТО.

Як відомо, з 10 вересня 2014 року по 21 червня 2017 року цю посаду обіймав Артур Дерев'янко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА