15:26 23.04.2019

Адвокати Ложкіна заявляють про надуманість звинувачень і незаконність виклику до Генпрокуратури

2 хв читати
Адвокати Ложкіна заявляють про надуманість звинувачень і незаконність виклику до Генпрокуратури

Адвокати екс-глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна називають необґрунтованою поява імені їхнього клієнта в матеріалах розслідувань Генеральної прокуратури, обвинувачення вважають надуманими, а виклик до Генпрокуратури незаконним.

"Поява імені Бориса Ложкіна в матеріалах розслідувань Генеральної прокуратури та публічне оголошення про підозру йому співробітником ГПУ, очевидно, були задумані як приводи для медіаскандалів, і є абсолютно необґрунтованими", - йдеться в заяві адвокатів Б.Ложкіна, текст якої оприлюднила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Б.Ложкіна Марія Попова.

Адвокати висловлюють подив у зв'язку з публікацією повісток в Інтернеті та "повідомлення про підозру", вважаючи неможливим такий формат у цивілізованій країні.

"Ми переконані, що це - особливий, вибірковий підхід до справи", - йдеться в заяві.

"Закон не передбачає виклику за допомогою публікації на сайті ГПУ. Ми переконані, що метою публікації повістки на порушення всіх мислимих процесуальних норм було чергове винесення теми в публічну площину, привернення уваги ЗМІ для вирішення політичних завдань", - зазначають адвокати.

За інформацією захисників, за останні кілька тижнів вони подали до Генпрокуратури понад десять адвокатських запитів, клопотань і скарг, розраховуючи на відповідь про статус свого клієнта у справі, а також про всі виклики Б.Ложкіна до Генпрокуратури для участі в процесуальних діях. "Слідчі ГПУ мали всі можливості для прямого спілкування і з нами, і з клієнтом. Однак усі наші звернення було проігноровано, відповідей, які хоч якось прояснювали б ситуацію, ми так і не отримали", - наголошується в заяві адвокатів.

Захист Б.Ложкіна також заявляє, що дії прокурорів і слідчих не викликають у них довіри. "Ми спостерігаємо повну дискредитацію слідчої групи, оскільки жодну (наголошуємо - жодну) з дій не було зроблено без грубих порушень закону, а мусовані в пресі звинувачення абсолютно безпідставні. Надуманість звинувачень стосовно нашого клієнта буде, безумовно, доведено, а всім зафіксованим нами численним порушенням буде надано оцінку в установленому законом порядку", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України викликає повістками екс-главу адміністрації президента Бориса Ложкіна, нинішнього заступника голови АП Олексія Філатова, екс-главу Національного банку України Валерію Гонтареву, екс-міністра екології та природних ресурсів, власника приватної газодобувної групи Burisma Миколу Злочевського та бізнесмена Костянтина Стеценка для вручення повідомлень про підозру й допиту в рамках кримінального провадження стосовно бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА