17:42 23.04.2019

МВС України повернуло Франції картину французького художника вартістю в 1,5 млн євро, викрадену з музею в Нансі в 2018 році

2 хв читати
МВС України повернуло Франції картину французького художника вартістю в 1,5 млн євро, викрадену з музею в Нансі в 2018 році

Міністерство внутрішніх справ України повернуло Франції вилучену поліцейськими в Києві в одного з підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра картину художника Поля Сіньяка "Порт Ла-Рошель", викрадену в 2018 році з музею в м. Нансі (Франція).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час брифінгу у вівторок у Києві було представлено роботу французького художника, що оцінюється в 1,5 млн євро.

"Сьогодні ми маємо честь презентувати результати нашої операції", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу у вівторок.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів, що 24 травня 2018 року картину було викрадено з французького музею. "Поліція Франції та Євросоюзу займалася розслідуванням, підключилася і поліція України", - сказав він.

При цьому С.Князєв наголосив, що викрадена картина виявилася у людини, затриманої в Києві за підозрою в причетності до вбивства ювеліра. "Правопорушників, які скоїли цей, заарештовано", - додав він.

За словами голови Нацполіції, до цієї злочинної групи входять громадяни України. Наразі, як зазначив С.Князєв, українські правоохоронці працюють з авторськими колегами, оскільки є підстави вважати, що саме ця група зловмисників може бути причетна до викрадення роботи Ренуара у Відні (Австрія).

Під час обшуків у зловмисників було вилучено ще шість полотен відомих художників.

На брифінгу також продемонстрували оперативне відео, на якому затриманий зізнається, що в його квартирі зберігається цей шедевр, оскільки хотів, щоб полотно не загубилося, а було повернуто Франції. Також він іронічно зауважив, що "вкрав полотно, тому що погана охорона", і докорив у цьому французів.

У свою чергу посол Франції в Україні Ізабель Дюмон подякувала МВС України за успішну операцію та повернення полотна великого художника французькій стороні.

"Ми перебуваємо в скорботі після трагедії Нотр-Даму... Те, що цю картину знайшли - для нас як бальзам на рану", - сказала посол.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА