Події

У РФ є можливість добровільно звільнити українських моряків до початку слухань у Міжнародному трибуналі на початку травня

Слухання у Міжнародному трибуналі з морського права (МТМП) за запитом України про застосування тимчасових заходів із метою звільнення українських моряків орієнтовно можуть відбутися 6-7 травня, до цього у Москви є можливість добровільно звільнити українських моряків, заявила заступник міністра закордонних справ Україна Олена Зеркаль.

"Розраховуємо, що скоро Міжнародний трибунал з морського права підтвердить наші вимоги. Сьогодні-завтра буде остаточно оголошено дату слухань у Гамбурзі (попередньо - 6-7 травня). До того часу Росія має можливість добровільно звільнити українських моряків і військові кораблі й усунути порушення міжнародного права", - написала О.Зеркаль на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що під час сьогоднішнього обміну думками з РФ про звільнення українських моряків і військових кораблів із російської сторони було озвучено аргументи, які "лише підтвердили нашу стартову позицію, що йдеться саме про застосування Конвенції ООН з морського права, яка гарантує імунітет нашим військовим кораблям і членам їх екіпажів"

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ