18:32 23.04.2019

Один український військовий загинув, ще одного поранено внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі

2 хв читати
Один український військовий загинув, ще одного поранено внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі

На Донбасі з початку вівторка станом на 18:00 бойовики сім разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"З початку доби ворог сім разів порушив режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперського зброї", - зазначено у зведенні прес-центру ООС на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" незаконні збройні формування шість разів обстріляли позиції українських підрозділів. Так, із 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції українських військових поблизу с. Гнутове; з 82 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі поблизу населеного пункту Верхньоторецьке; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля міста Мар'їнка; зі станкових протитанкових гранатометів - біля н.п. Гранітне; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Піски.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з автоматичної стрілецької та снайперської зброї обстріляли позиції об'єднаних сил у н.п. Південне.

"Унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, ще один український захисник дістав поранення", - зазначено в звіті.

На ворожі провокації підрозділи ООС надали адекватну відповідь. Втрати бойовиків уточнюють. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА