19:08 23.04.2019

Макрон і Абе підтвердили прихильність альянсу Renault і Nissan

3 хв читати
Макрон і Абе підтвердили прихильність альянсу Renault і Nissan

Президент Франції Емманюель Макрон і прем'єр Японії Сіндзо Абе у вівторок підтвердили прихильність стратегічному партнерству Renault і Nissan на тлі судового розгляду у справі екс-глави цих компаній Карлоса Гона, повідомляє Єлисейський палац.

У канцелярії президента Франції зазначили, що обидва лідери в Парижі "заявили про прихильність альянсу Renault-Nissan, якому нещодавно виповнилося 20 років. Він - важливий символ співпраці Франції та Японії в промисловій сфері".

Е.Макрон і С.Абе підкреслили: альянс останнім часом довів, що є міцним.

Раніше на цьому тижні повідомлялося, що японська влада пред'явила нові обвинувачення Карлосу Гону - в незаконному привласненні коштів, відправлених Nissan близькосхідному автодилеру.

Прокуратура стверджує, що з $ 10 млн, спрямованих Nissan автодилеру в 2017-2018 рр., К.Гон привласнив $ 5 млн.

Уперше К.Гон був арештований 19 листопада 2018 року. Йому були пред'явлені обвинувачення за декількома пунктами, включаючи заниження отриманої від Nissan винагороди в регуляторній звітності більш ніж на $ 80 млн за вісім років.

На початку березня 2019 року К.Гон був звільнений з в'язниці в Токіо, де він провів 108 днів, під заставу в $ 8,9 млн, проте 4 квітня знову заарештований.

Сам К.Гон заперечує всі обвинувачення. Він обвинуватив топ-менеджерів компанії в "брудній грі" з метою його усунення від керівництва. За його словами, кілька директорів принесли в жертву інтереси компанії, діючи "у власних інтересах і з власних страхів", що веде до згубних наслідків у Nissan.

К.Гон, що народився в Бразилії в ліванській родині, є одним з найвідоміших топ-менеджерів світового автомобілебудування. Два десятиліття тому він врятував Nissan від краху за рахунок різкого скорочення витрат і інших змін. К.Гон був одним з архітекторів альянсу між Renault, Nissan і Mitsubishi, а також активно виступав за розширення партнерства з іншими автовиробниками, включаючи "АвтоВАЗ" (MOEX: AVAZ), німецький Daimler і китайський Dongfeng.

Керівні пости в Renault К.Гон займав з кінця 1996 року. У 1999 році, коли Renault і Nissan стали стратегічними партнерами, його перевели в японську компанію на посаду директора з виробництва, а роком пізніше став її президентом і гендиректором. З 2005 року паралельно поєднував посади президента і гендиректора Renault, а з 2009 року також очолював її раду директорів. У грудні 2016 року обраний головою ради директорів Mitsubishi.

У квітні 2017 року К.Гон передав повноваження CEO Nissan Хірото Саікаве, але залишився на чолі ради директорів.

Nissan звільнив К.Гона з поста голови ради директорів через три дні після його арешту, трохи пізніше аналогічне рішення ухвалила і рада директорів Mitsubishi. У січні поточного року К.Гон пішов у відставку з посад голови ради директорів і головного виконавчого директора Renault. У квітні К.Гон був виведений зі складу ради директорів Nissan.

У 2013-2016 роках К.Гон очолював раду директорів "АвтоВАЗу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА