08:30 24.04.2019

США перекинули в Європу стратегічні висотні розвідники U-2

2 хв читати
США перекинули в Європу стратегічні висотні розвідники U-2

Два американських стратегічних висотних розвідувальних літака U2S у вівторок після трансатлантичного перельоту з континентальної частини США здійснили посадку на передовій авіабазі Ферфорд у Великобританії, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

В Англію, зокрема, з авіабази Бил у Каліфорнії прибули літаки з бортовими номерами 80-1071 і 80-1094 і позивними DRAGON86 і DRAGON88 відповідно.

Офіційно щодо мети перекидання американських літаків даного типу в Європу не повідомляється.

До останнього часу авіабаза Ферфорд використовувалася для перекидання літаків U2S, здатних виконувати завдання на висотах понад 21 тис. метрів, на Близький Схід.

Тим часом, авіабаза Ферфорд у графстві Глостершир в Англії також є передовим пунктом базування для проведення операцій в європейському театрі військових дій для важких бомбардувальників ВПС США В-1В, стратегічних бомбардувальників В-52, здатних нести ядерні крилаті ракети великої дальності і авіабомби, і висотних розвідувальних літаків U2S.

У середині березня туди було перекинуто відразу шість стратегічних бомбардувальників B-52H. Протягом близько трьох тижнів перебування в Європі вони здійснили серію польотів поблизу кордонів Росії в регіоні Балтики. Американські бомбардувальники також провели навчальні бомбометання на полігонах країн Балтії і Польщі поблизу російських кордонів.

З метою проведення розвідки біля кордонів Росії Пентагон передусім використовує літаки ВПС США RC-135 у різних модифікаціях, далекі безпілотники RQ-4B, а також патрульні протичовнові літаки P-8A Poseidon, розміщені в Європі.

Як відомо, 1 травня 1960 року літак ВПС США U-2 більш ранньої модифікації, пілотований Френсісом Пауерсом, який виконував політ над територією Радянського Союзу, був збитий поблизу Свердловська зенітним-ракетним комплексом С-75 військ ППО СРСР. Американський льотчик покинув літак і після приземлення був затриманий, обвинувачений у шпигунстві і засуджений.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА