09:57 24.04.2019

Розвідники морського спецназу ССО ЗСУ відпрацьовують ведення ближнього бою в трюмах кораблів

2 хв читати
Розвідники морського спецназу ССО ЗСУ відпрацьовують ведення ближнього бою в трюмах кораблів

 Бійці 73-го морського центру спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних сил України в рамках триваючих тренувань VBSS (visit, board, search and seizure) в складі абордажних груп відпрацьовують ведення ближнього бою (Close Quarter Battle, CQB).

"Абордажні групи Морського центру відпрацьовують CQB, що передбачає контакт на надзвичайно близьких дистанціях між противниками в умовах замкненого простору, недостатнього освітлення та незнайомих приміщень", - повідомляється на сторінці центру в соцмережі Facebook у середу вранці.

У прес-службі центру зазначають, що особливістю ближнього бою на кораблях у трюмах є те, що він може відбуватися в приміщеннях без освітлення, або в умовах, коли команда веде боротьбу за живучість корабля.

"У випадку розвідників Морського центру місце дії - трюм кораблів, на яких відпрацьовуються дії в рамках тренувань VBSS", - йдеться в інформації.

Згідно з повідомленням, цей етап навчання є четвертою частиною тренувань дій на воді, в яких беруть участь бійці центру останнім часом.

Так, 12 квітня бійці центру в рамках бойової підготовки відпрацьовували висадку на судна повітряним шляхом із метою захоплення, що є однією з основних складових морських абордажних дій.

17 квітня бійці 73-го морського центру спецпризначення розпочали першу частину навчання діям на воді із захоплення суден силами абордажних груп у рамках тренувань VBSS.

"Основою під час дій на воді насамперед є робота в команді та індивідуальний професіоналізм. Незалежно від того, наскільки кваліфікованою є абордажна група в своїх індивідуальних навичках і здібностях, якщо немає навичок роботи в складі злагодженого підрозділу, операція може завершитися провалом", - прокоментували тоді тренування в центрі.

18 квітня стартувала друга частина навчання діям на воді, в рамках якої розвідники Морського центру в складі абордажних груп відпрацьовували навички в рамках VBSS.

22 квітня бійці відпрацьовували третю частину навчальної програми з дій на воді, під час якої у відкритому морі в складі абордажних груп навчалися захопленню суден.

73-й морський центр спеціального призначення сформовано на базі 7-ї окремої бригади спеціальних операцій. Морський центр складається з трьох складових - Морська компонента, Повітряно-десантна і Сухопутна. Дислокується в м. Очакові Миколаївської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА