16:59 24.04.2019

Паспортизація РФ жителів ОРДЛО легітимізує російську агресію - керівництво комітету Ради з нацбезпеки

2 хв читати
Паспортизація РФ жителів ОРДЛО легітимізує російську агресію - керівництво комітету Ради з нацбезпеки

Спрощена видача російських паспортів жителям окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) може призвести до посилення агресії Кремля стосовно України, заявив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Зрозуміло, що Путін (президент Росії Володимир Путін - ІФ) отримає чергову порцію санкцій, зрозуміло, що російська дипломатія спростувала ними самими вигаданий попередній фейк, що їх там (на Донбасі - ІФ) немає. Виявляється, що вони там є і провадять активну окупаційну політику", - сказав І.Вінник у середу в ефірі телеканалу "Прямий", коментуючи впровадження президентом РФ В.Путіним спрощеного порядку прийняття до російського громадянства жителів ОРДЛО.

Водночас, за його словами, це ускладнює ситуацію для України в плані безпеки, оскільки будь-які силові дії зі звільнення Донбасу або на лінії розмежування, якщо вони будуть здійснені стосовно людей із російським громадянством, В.Путін розцінюватиме як смерть російського громадянина.

"І будьте впевнені, що знайдуться думки всередині російської Держдуми, які скажуть, що треба повноцінно примушувати Україну до миру", - сказав І.Вінник.

Він також висловив думку, що з цього питання мають пролунати позиції і нинішнього президента України Петра Порошенка, і новообраного глави держави Володимира Зеленського.

"Нам насамперед треба почути коментар особисто Порошенка в цій справі й особисто від Зеленського. Тому що Зеленський поки що говорить вустами Разумкова (спікера штабу В.Зеленського Дмитро Разумков - ІФ), але таку серйозну ситуацію держбезпеки та державної загрози повинна прокоментувати особисто людина, яку обрав український народ на цю високу посаду", - зазначив І.Вінник.

У свою чергу голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський (фракція "Народний фронт) заявив, що запущеним процесом Росія легітимізує свою агресію.

"Цей процес, який він (В.Путін - ІФ) сьогодні запустив, це однозначно свідчить, що вони легітимізують свою агресію. Якщо раніше це було зрозуміло з точки зору воєнної агресії, а тепер це агресія на державному рівні, цілком легітимізована... Факт видачі паспортів - це легітимація саме російської агресії, і, безсумнівно, він матиме далекосяжні наслідки", - сказав С.Пашинський.

"Ми побачили ще раз, що Росії довіряти ні в чому не потрібно", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА