18:41 24.04.2019

Рішенням про паспортизацію жителів Донбасу РФ визнала свою відповідальність як держави-окупанта - заява команди Зеленського

2 хв читати

У команді обраного президентом України Володимира Зеленського розцінюють підписання указу президента РФ Володимиром Путіним про впровадження спрощеного порядку отримання громадянства для жителів окупованих територій Донбасу як визнання російською стороною своєї відповідальності як окупанта відповідних територій.

"Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово не підконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність як держави-окупанта. Ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії як держави-агресора, яка веде проти України війну. На жаль, цей указ не наближає нас до вирішення основної мети — припинення вогню", - йдеться в заяві команди В.Зеленського, оприлюдненій у середу.

У заяві наголошується, що Україна "буде робити все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях", а також розраховує на посилення дипломатичного та санкційного тиску на РФ з боку міжнародної спільноти.

"Україна також розраховує на підтримку міжнародної спільноти в питанні захисту інтересів, прав та свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, і розраховує на посилення дипломатичного і санкційного тиску на РФ", - заявляють у В.Зеленського.

Також у заяві наголошується, що одним із пріоритетів В.Зеленського на посаді президента "буде розв‘язання нагальних життєвих проблем переселенців і розширення можливостей для підтримки зв’язків із громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА