20:05 24.04.2019

В ООН жахнулися умовами в центрах для мігрантів в Лівії

1 хв читати
В ООН жахнулися умовами в центрах для мігрантів в Лівії

ООН вказує на погіршення ситуації в центрах утримання мігрантів в Лівії на тлі зіткнень, які відбуваються в країні , повідомляє в середу Associated Press з посиланням на представника генсека ООН Стефана Дюжарріка.

"Ситуація в центрах утримання стає все гірше. Надходять повідомлення про те, що охоронці збігають зі своїх посад і залишають людей замкненими зсередини", - заявив Дюжаррік. Він зазначив, що в один із центрів уже чотири дні не постачають питної води.

За його словами, нещодавно зіткнення відбувалися поблизу розташованого в 20 км від Триполі центру утримання мігрантів, в якому живуть близько 890 осіб. Дюжаррік заявив, що озброєні люди завдали значної шкоди центру. Про жертви серед мігрантів не повідомляється.

За даними ООН, усього в центрах утримання мігрантів, розташованих поблизуі зіткнень між протиборчими силами в Лівії, перебувають близько 3,6 тис. людей. Через Лівію проходять тисячі мігрантів, що біжать в Європу. Багатьох з них беруть у полон збройні угруповання, зазначає AP.

Наразі в Лівії загострився конфлікт між двома протиборчими сторонами, які намагаються об'єднати країну під своїм головуванням: "східною" владою країни, яка спирається на підтримку Лівійської народної армії командувача Халіфи Хафтара, і урядом національної злагоди, сформованим за підтримки ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА