20:55 24.04.2019

Прем'єр Нідерландів привітав Зеленського з перемогою і обговорив із ним справу МН-17

1 хв читати
Прем'єр Нідерландів привітав Зеленського з перемогою і обговорив із ним справу МН-17

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорив із переможцем на виборах президента України Володимиром Зеленським питання стабільності та справу про катастрофу "Боїнга" Малазійських авіаліній рейсу МН-17.

"Щойно поговорив із майбутнім президентом України Володимиром Зеленським, щоб привітати його з перемогою на виборах. Зокрема, ми говорили про стабільність у регіоні та важливість прогресу в досьє MH17. Я з нетерпінням очікую спільної роботи", - написав М.Рютте у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю (над територією, не підконтрольною Україні) 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули. 13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, яка розслідувала причини катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, у якій зазначалося, що літак збила ракета класу "земля-повітря", випущена із ЗРК "Бук".

У 2018 році Нідерланди й Австралія заявили про визнання результатів розслідування у цій справі спільної слідчої групи (ССД): у травні 2018 року ССД поширила доповідь, у якій ідеться про те, що ракета, випущена з літака "Малайзійських авіаліній", могла бути доставлена з російської військової частини, розквартированої під Курськом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА