21:04 24.04.2019

Інформація про мінування "Запоріжсталі" виявилася неправдивою, керівництво вимагає розслідування

2 хв читати
Інформація про мінування "Запоріжсталі" виявилася неправдивою, керівництво вимагає розслідування

Листи з погрозами про мінування металургійного комбінату "Запоріжсталь", що надійшли 24 квітня на електронну пошту деяких співробітників підприємства, виявилися неправдивими.

Як повідомляється на сайті компанії, після отримання листів із погрозами про мінування з невідомої адреси спеціалізовані служби виконали комплексну перевірку території підприємства та його приміщень. Вибухонебезпечні предмети не виявлено, інформація про мінування комбінату виявилася неправдивою. Життю і здоров'ю співробітників, а також стабільності виробничого процесу нічого не загрожує.

Комбінат звернувся з офіційною заявою до Національної поліції України про розслідування за фактом анонімних погроз неправдивого мінування і внесення його до Єдиного реєстру досудових розслідувань в Україні.

"Ми наполягаємо на необхідності компетентного об'єктивного розслідування події. Принципово важливо знайти зловмисників, які піддали загрозі життя тисяч співробітників комбінату, поставили ключове промислове підприємство регіону на межу зупинення, що могло призвести до непоправних наслідків. Під ударом опинився не лише комбінат, а й усі запоріжці та економічна стабільність області, а також галузі загалом. Такі дії необхідно припиняти рішуче й жорстко", - заявив генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма, якого цитує прес-служба.

Підприємство працює у штатному режимі.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома й має попит у споживачів на внутрішньому ринку та в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА