21:23 24.04.2019

Робітники на будівельних лісах Нотр-Даму порушували заборону паління

2 хв читати
Робітники на будівельних лісах Нотр-Даму порушували заборону паління

Робітники під час реставраційних робіт в Соборі Паризької Богоматері порушували техніку безпеки, пише в середу Le Parisien.

За словами представника компанії Le Bras Freres, яка займалася монтажем будівельних лісів біля собору Нотр-Дам, деякі співробітники курили на місці роботи, хоча це було заборонено інструкцією.

"Природно були ті, хто час від часу не дотримувався цієї заборони. Ми шкодуємо в зв'язку з цим", - сказав представник компанії Марк Ескеназі.

Однак він виключив будь-який зв'язок між цими діями робітників і причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері. "У будь-якому випадку такий зв'язок виключений", - зазначив Ескеназі. Він пояснив, що співробітники, котрі порушували правила безпеки, працювали не поруч зі шпилем, поблизу основи якого, як вважає слідство, почалася пожежа.

Раніше низка французьких ЗМІ повідомила, що слідчі виявили на будівельних лісах недопалки. Вони також з'ясували під час допиту, що робітники курили під час виконання своєї роботи.

Тим часом, за даними телеканалу "Франс-24", розслідування зосереджене на декількох моментах, пов'язаних з технікою безпеки. Зокрема, йдеться про виявлені недопалки, небезпечну електричну проводку, а також на те, що пожежники приїхали на місце події не відразу після того, як спрацювала сигналізація. Питання у слідчих також викликають будівельні ліфти, зведені для робітників, щоб вони могли підніматися і спускатися будівельними лісами.

Сильна пожежа сталася в Соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Президент Франції Макрон заявив, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в самому центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам'ятників в Європі. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 до 1345 року.

До цього реставрація готичного собору проводилася в 19-му столітті: була відремонтована скульптурна частина, пошкоджена в роки Великої французької революції, зведений новий шпиль.

Щорічно собор відвідують 14 млн людей. Окрім того, Собор Паризької Богоматері згадується в багатьох художніх творах - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА