07:11 25.04.2019

Facebook можуть оштрафувати на $ 5 млрд США

1 хв читати
Facebook можуть оштрафувати на $ 5 млрд США

У соціальній мережі Facebook заявили, що Федеральна комісія з торгівлі США (F.T.C.) планує оштрафувати компанію на суму до $ 5 млрд США за порушення конфіденційності, повідомляє The New York Times.

За інформацією газети, соціальна мережа повідомила про таку цифру в своїх квартальних фінансових звітах, заявивши, що вона оцінила одноразові витрати в розмірі від $ 3 до 5 млрд. США у зв'язку з "поточним розслідуванням" з F.T.C.

Зазначається, що Facebook і F.T.C. щодо захисту прав споживачів протягом декількох місяців вели переговори про штраф у зв'язку з обвинуваченнями в тому, що соцмережа порушила угоду про недоторканність приватного життя від 2011 року.

Зі свого боку, в 2011 році компанія обіцяла прийняти низку заходів для захисту конфіденційності своїх користувачів після того, як розслідування показало, що вона порушує їх права при обробці даних.

Окрім того, в 2018 році мережа Facebook знову піддалась критиці за неналежне поводження з даними користувачів, зокрема за передачу даних Cambridge Analytica.

Як повідомлялося, в березні 2018 року стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток у Facebook збирала дані користувачів. Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдумі про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА