08:30 25.04.2019

Два терористи-смертники зі Шрі-Ланки - сини найбільшого в країні експортера спецій

2 хв читати
Два терористи-смертники зі Шрі-Ланки - сини найбільшого в країні експортера спецій

Серед терористів-смертників, які влаштували серію вибухів на Шрі-Ланці були два брати Імсат Ахмед Ібрагім і Ільхам Ахмед Ібрагім, повідомляє CNN з посиланням на два джерела, обізнаних з ходом розслідування. Їхній батько, Мохамед Ібрагім, є засновником компанії Ishana Exports, що базується в Коломбо, яка на своєму сайті називає себе "найбільшим експортером спецій зі Шрі-Ланки з 2006 року".

За даними співрозмовників телеканалу, Мохамед Ібрагім був серед десятків людей, які були затримані після атак. Повідомляється про наявність відеозапису, на якому поліція веде Ібрагіма. Будь-яких обвинувачень проти нього не висунуто, стверджують співрозмовники телеканалу.

Повідомляється, що братам близько 30 років. Їхні особи були вперше розкриті індійським новинним виданням Firstpost з посиланням на розвідувальні джерела в Індії. За словами сусідів і членів мусульманської громади Коломбо, Ібрагім є однією з найбагатших мусульманських родин у столиці, які мають зв'язки з діловою і політичною елітою країни.

CNN не вдалося зв'язатися з Мохамедом Ібрагімом або іншими членами його родини для коментарів.

Телеканал також наводить слова міністра оборони Шрі-Ланки Рува Вієвардене, сказані ним у середу на прес-конференції. Зокрема, він заявив, що особи, причетні до вибухів, були добре освіченими, із заможних сімей і фінансово незалежними. Він назвав це "тривожним фактором".

За останніми даними, внаслідок серії вибухів на Шрі-Ланці, які прогриміли минулої неділі, загинули 359 осіб, ще 500 постраждали. Всього прогриміли вісім вибухів - в столиці країни Коломбо, її передмістях, в місті Негомбо і місті Баттікалоа на східному узбережжі острова. Три - в католицьких церквах, де віруючі відзначали Великдень, інші в готелях.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА