08:46 25.04.2019

Чеське радіо вибачилося за заголовок у статті про Зеленського

1 хв читати

Керівництво Чеського радіо (Český rozhlas) вибачилося за заголовок у статті про Володимира Зеленського, який здобув перемогу на президентських виборах в Україні. Про це йдеться в листі директора радіостанції Петра Шабату українському посольству в Празі, яке обурилося заголовком "Єврей на чолі українських фашистів".

За словами Шабату, зміст статті є правильним і коректним. "Я не бачу аргументів, чому ми мали б усунути текст з сайту Чеського радіо або з радіоархіву", - сказав він.

При цьому керівник радіостанції зазначив, що заголовок статті був змінений на "Ян Фінгерланд - єврей на чолі України". За його словами, попередній заголовок був іронічним, а всі читачі мали це зрозуміти, якби повністю прочитали матеріал. "Ці припущення виявилися помилковими. Якщо формулювання заголовка когось зачепило, у мене це викликає жаль і я за це приношу вибачення", - уклав він.

21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Він був оголошений за результатами першого туру, в якому ніхто з 39 кандидатів не зміг набрати необхідних 50% голосів виборців. До другого туру пройшли чинний президент країни Петро Порошенко і актор Володимир Зеленський.

Після підрахунку 100% бюлетенів, ЦВК України оголосив Зеленського переможцем в боротьбі за президентське крісло. Він набрав рекордні 73,22% голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА