09:03 26.04.2019

Порошенко, Гройсман і Турчинов вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

1 хв читати
Порошенко, Гройсман і Турчинов вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

"26 квітня 1986 Пам'ятаємо ...", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в Фейсбук у п'ятницю вранці.

Глава уряду України наголосив на масштабах катастрофи для всієї країни.

"33 роки з дня Чорнобильської катастрофи. Схиляю голову перед ліквідаторами наслідків вибуху. Завдяки вам вдалося локалізувати аварію і врятувати сотні тисяч життів. Світла пам'ять загиблим героям і міцного здоров'я всім живим", - написав на своїй сторінці в Фейсбук В.Гройсман.

"33 роки минуло з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Найбільша в історії людства атомна катастрофа планетарного масштабу обпалила душі мільйонів наших співвітчизників. Жахливі екологічні, соціально-економічні та медичні наслідки цієї трагедії наша держава відчуває й досі", - йдеться в повідомленні на сайті РНБО України в п'ятницю вранці.

Секретар РНБО підкреслив, що за минулі з моменту трагедії десятиліття люди не забули подвигів ліквідаторів аварії.

"Герої-ліквідатори своїм безсмертним подвигом урятували життя мільйонів, ціною власного життя захистили Україну від ядерного апокаліпсису. Вони - уособлення всього українського народу, - сильні духом, вірні обов'язку, мужні і самовіддані! Українці ніколи не забудуть чорнобильської трагедії і своїх рятівників", - зазначив О.Турчинов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА