15:12 26.04.2019

ООН надасть результати п'ятирічного моніторингу після насильства 2 травня в Одесі

2 хв читати
ООН надасть результати п'ятирічного моніторингу після насильства 2 травня в Одесі

 Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні представляє аналітичну довідку "Відповідальність за вбивства та насильницькі смерті 2 травня 2014 року в Одесі".

"Довідка містить короткий огляд подій, що сталися в Одесі 2 травня 2014 р. Унаслідок сутичок у центрі міста між групами, яких довідка називає "прихильниками єдності" та "прихильниками федералізму", шестеро чоловіків з обох груп дістали смертельних вогнепальних поранень. Того самого дня 42 людини (34 чоловіки, сім жінок і один хлопець) загинули після того, як заворушення продовжилися вже на Куликовому полі, а в Будинку профспілок спалахнула пожежа", - повідомляє прес-служба місії у п'ятницю.

Висновки, надані в аналітичній довідці, базуються на спостереженнях, зроблених безпосередньо під час подій 2 травня 2014 року, а також на інформації, отриманій під час візитів до місць тримання під вартою, спілкування зі свідками, жертвами та їхніми адвокатами, під час моніторингу судових процесів і в результаті аналізу судових рішень і зустрічей із представниками органів державної та регіональної влади.

Аналітична довідка надає детальний аналіз розслідувань і кримінальних переслідувань щодо різних категорій правопорушників, які були причетні до вбивства й насильницької смерті 48 людей 2 травня 2014 р. в Одесі. Документ містить огляд сутичок і актів убивства в центрі міста, розглядає дії груп, між якими відбувалися сутички, що призвели до пожежі в Будинку профспілок, а також дії Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, довідка аналізує розслідування дій співробітників міліції під час обох епізодів.

Аналітичну довідку буде представлено на прес-конференції в Одесі у четвер, 2 травня 2019 року, об 11:00. Довідку представить голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА